Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън увери, че самочувствието на Уейн Рууни е непокътнато след „скандала“, който местните медии раздухаха около оставянето на нападателя като резерва в реванша срещу Реал Мадрид.

Новината предизвика немалка истерия още в деня на мача, който приключи злополучно за „червените дяволи“ - 2:1 за испанския гранд и отпадане от Шампионската лига. На последната пресконференция репортер запита шотландската легенда дали не е в конфликт с Рууни, което предизвика острата негативна реакция на 71-годишният специалист.

„Това са пълни глупости. Всичко това се случва само защото Рууни е звезда в Англия, ето това е проблемът“, избухна Фъргюсън. „Той е от ранга на Пол Гаскойн, на Боби Чарлтън. Той е най-добрият английски футболист и всяка възможност да се вдигне шум около него е добре дошла.“

„Изваден от отбора във вторник вечер“ - такива бяха заглавията. Вие твърдите, че това са новини. Да се стигне дотам да се пише, че двамата не си говорим на тренировка... Пълен абсурд. Това е обида към мен, но пък продава вестници. Какво мога да направя? Продължавам да повтарям на Уейн, че е твърде доверчив. Всеки път участва в разни инициативи на Футболната асоциация, а аз му казвам, че трябва да спре. Те нито веднъж не са му помогнали. Всеки път, когато той направи грешна стъпка, го наказват по-сурово от всеки друг. Рууни трябва да го проумее. Аз лично не бих помогнал с нищо на ФА, но те го принуждават“, завърши Фъргюсън.