Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън остана изключително впечатлен от своите играчи, които с човек по-малко успяха да победят Уулвърхемптън с 1:0 в мача, с който „червените дяволи” започват защитата на титлата си от Карлинг Къп.

Младият бразилец Фабио бе изгонен с директен червен картон след около 30 минути игра и остави своите да се мъчат с 10 души в продължение на час. В крайна сметка обаче английските шампиони успяха, макар и измъчено, да победят своя съперник с гол на Дани Уелбек през втората част.

„Много сме доволни. Спазихме дисциплината, а играчите ми напълно се раздадоха в този мач. Резултатът е много добър. „Вълците” бяха истинска заплаха, подаваха си доста добре около нашето наказателно поле. След изгонването обаче, ние бяхме по-добре организирани и в крайна сметка постигнахме целта си”, коментира шотландският спец.

„Голът ни бе фантастичен. Двойното между Майкъл и Дани беше много хубаво. И преди това Карик отлично пусна към Уелбек. Ъгълът пък, под който Оуен подаде към Дани, изключително много улесни младока да реализира. След като излязохме напред в резултата, вече бях сигурен, че ще сме крайният победител”, добави той.

В събота по обяд е жребият за четвъртфиналите за надпреварата, а Фъргюсън изрази надежда, че ще може да се срещне със сина си Дарън: „Искам да ми се падне домакинство на Питърбъро. Всички от семейството ще са щастливи на такъв вариант”, завърши мениджърът на Манчестър Юнайте с усмивка.