Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че изходът от дербито между „червените дяволи” и Арсенал в събота, може да определи и посоката, в която ще отиде шампионската титла в Англия през този сезон.

Ако победи, Юнайтед ще се изкачи на първото място във Висшата лига, като има и отлична възможност да си осигури участие във фазата на директните елиминации в Шампионската лига, ако постигне успех над Динамо Киев на „Олд Трафорд” другата сряда.

„Този момент от сезона за нас е изключително ключов – първо гостуването на Арсенал и после срещата с украинците”, започна Фърги.

„Формата, в която се намира Арсенал в момента, напомня на онези времена, когато се борихме за титлата, още преди Челси да се превърне в конкурент за нея. Ние обаче също започнахме да играем на много високо ниво – и то в най-подходящия момент – точно преди мача с „артилеристите”. Мисля, че този сблъсък ще реши съдбата на титлата в Премиършип в тази кампания”, продължи сър Алекс.

„Това, че не играхме за Карлинг Къп вчера е добре за нас. Имахме цяла седмица на разположение, за да се концентрираме за срещата с „топчиите”. Доста работа ни чака, ако искаме да излезем победители”, завърши треньорът на Манчестър Юнайтед.