Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън предупреди своите звезди: Изпречете ми се и сте мъртви.

Безмилостният наставник е известен с репутацията да избира най-точния момент, в който да убие кариерата на даде звезда на „Олд Трафорд”. Под меча на шотландския боец попаднаха Дейвид Бекъм, Рой Кийн, Яп Стам и Рууд Ван Нистелрой.

„Ако загубя контрол в съблекалнята върху тези футболисти, струващи милиони лири, това ще доведе до моя край. Така че никога не губя контрол. Ако някой прекрачи моите граници, си заминава”, коментира сър Алекс.

Фърги управлява с железния си юмрук вече 23 години. „През всичките тези години се сблъсквах с два проблема – силата и контрола. Контролът е много, много важен. Моят контрол е най-важното нещо”, допълни той.

Думите на спеца бяха поднесени с лека усмивка по време на лекция, която той е изнесъл в Дъблин. Въпреки това обаче те могат да подействат като студен душ за някой от настоящите играчи на „червените дяволи”.

Един от тях е Нани. Португалецът вече усети гнева на сър Алекс. През ноември Нани изрази публично недоволството си, че не получава достатъчно игрово време. Оттогава, крилото се появи в игра за първия тим едва два пъти.