Легендарният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън даде препоръката си за избора на нов човек на поста на "Олд Трафорд". "Червените дяволи" си търсят наставник след уволнението на Дейвид Мойс.

Временно на поста беше назначен Райън Гигс. Играещият мениджър обаче е с първоначален договор до края на сезона. Шотландецът смята, че на бившия му възпитаник трябва да се предложи постоянен контракт.

"Познавам го още от момче, беше само на 13 години, когато го доведох тук. Самият той е вече четвърт век в Юнайтед и е минал през всички нива, така че обстановката му е повече от добре позната."

"Той знае точно какво му трябва на клуба. Затова мисля, че трябва да остане. Райън направи правилни ходове с връщането на Пол Скоулс, Ники Бът в тима. Те също са големи професионалисти, които знаят какво е Манчестър Юнайтед."

"Те разбират много добре какво се иска от тях. Праволинейни са в работата си и са ѝ всеотдайни. Имаме една перфектна комбинация, на която трябва да се даде шанс", сподели Фърги.

Той избра Дейвид Мойс за свой заместник в края на миналия сезон, но бившият мениджър на Евертън се задържа само 10 месеца на поста. След уволнението му шефовете на Юнайтед казаха, че сър Алекс няма да има думата по избора на новия наставник. Така че тези думи на шотландеца може да се приемат само като съвет.