Крис Смолинг има възпаление на сливиците и ще пропусне единствено двубоя с Блекбърн този уикенд. Новината потвърди мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън по време на пресконференцията преди утрешния мач.

Смолинг не взе участие при успеха срещу Уигън в началото на седмицата, като днес се появиха информации в медиите, че причината е остро вирусно заболяване - инфекциозна мононуклеоза.

„Крис Смолинг има възпаление на сливиците. Знам, че има информации за инфекциозна мононуклеоза, но те не са истина. Той е изкарал въпросното заболяване като дете, но сега не става дума за него“, коментира сър Алекс.

Шотландският спец добави, че Смолинг би трябвало да е на линия за срещата с Нюкасъл – първата за 2012 година за Юнайтед, или поне за дебрито срещу Манчестър Сити за ФА Къп.

„Той ще бъде готов за тези мачове“, каза още мениджърът на „червените дяволи“.

Фъргюсън сподели, че няма сериозна промяна относно контузените в състава.

„Очевидно травмите на защитниците са голямо притеснение за нас. Джони Еванс бе сменен на почивката миналия понеделник. Надавам се, че Фил Джоунс ще бъде на линия за утре, има и минимален шанс да мога да разчитам на Рио Фърдинанд, поне на пейката. Други новини няма“, завърши сър Алекс.