Сър Алекс Фъргюсън подкрепи Оле Гунар Солксяр за евентуален негов наследник начело на Манчестър Юнайтед, пише Daily Mail.

Очаква се 70-годишният шотландец да остане на мениджърския постна „Олд Трафорд“ поне още три години, време в което Солскяр може да се докаже като треньор.

Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо са сред спряганите имена за наследници на шотландския спец. Според Фъргюсън обаче норвежецът ще пасне идеално. Сър Алекс твърди, че Солскяр вече е с една крачка пред другите големи играчи на Юнайтед като Брайън Робсън, Марк Хюз, Стив Брус и Рой Кийн, тъй като още докато е бил футболист е знаел, че след края на кариерата си ще стане треньор.

„Един от проблемите на футболистите днес е, че когато кариерата им е пред своя край, те решават да стават треньори, тъй като не могат да измислят какво друго да правят“, коментира сър Алекс.

„Докато Оле винаги е искал да остане в играта и от ранна възраст се готвеше за треньор или мениджър. Така, той е с крачка напред пред другите“, добави Фъргюсън.

„Той е един от професионалистите, и си водеше записки от тренировките и от мачовете. Притежава силен характер безспорно“, каза още мениджърът на Манчестър Юнайтед.

Солскяр бе треньор на резервите на Юнайтед, преди да потегли към Норвегия, където изведе Мьолде до първа титла в местния шампионат, в първия си сезон начело на тима.