Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обясни пред английските медии днес, защо не е пуснал Бен Фостър срещу Болтън вчера, когато „червени дяволи” спечелиха с 2:0 – причината е, че стражът не е картотекиран да играе в Шампионската лига.

Томас Кужчак е трябвало да набере скорост в мачовете от Висшата лига преди английските шампиони да се изправят срещу Рома на четвъртфиналите в ШЛ.

Фостър, който направи няколко страхотни спасявания за Юнайтед при победата с 1:0 над Дарби Каунти миналия уикенд, остана на резервната скамейка, а вратата на „червените дяволи” бе поверена именно на Кужчак, тъй като първият страж на тима – Едвин ван дер Саар – все още се възстановява от контузия.

„Причината, заради която Фостър не игра с Болтън е много проста – не е регистриран в Европа. Може и да е чувствал, че заслужава да играе, най-вероятно го е и очаквал, но това щеше да попречи на Томас да се подготви добре за срещите с Рома”, заяви сър Алекс.

„Трябва да вземем решение обаче, дали Бен ще остане при нас или ще го дадем под наем. Трябва да обсъдим ситуацията с него”, завърши мениджърът на „червените дяволи”.