Бранителят на Манчестър Юнайтед Фил Джоунс е на линия за мача с Уигън на 26 декември, новината потвърди мениджърът на шампионите сър Алекс Фъргюсън. Шотландският спец обаче добави, че Ашли Йънг ще отсъства от терените няколко седмици.

Двамата футболисти получиха контузии в двубоя с Фулъм в средата на седмицата, като се очакваше Джоунс да бъде аут за шест седмици, а Йънг за три.

Бранителят получи удар с лакът от Клинт Демпси и в 20-та минута напусна терена. „Имаме добри новини за Джоунс, би трябвало да е на линия за понеделник. Бяхме готови за най-лошото, тъй като загуби зрението си за малко. Беше му подута устната, но нямаше счупване на челюстта“, призна сър Алекс на обичайната си пресконференция преди всеки кръг във Висшата лига.

Йънг, който замени Джоунс в двубоя, напусна терена през втората част, след влизане на Диксън Етуху и получена травма в коляното.

„Новините не са добри за Йънг. Все още чакаме оттокът да спадне. В момента мястото е много подуто. Ще бъде аут за няколко седмици“, добави Фъргюсън.

Рафаел отново е на линия, но Майкъл Оуен, Том Клевърли и Андерсън все още са аут.