Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че очаква Бен Фостър да остане в клуба и догодина.

Вратарят бе силно разочарован, след като се превърна в трети вратар на „Олд Трафорд”. Фостър все още има възможност да се пребори за място в групата на селекционера на английския национален отбор Фабио Капело за Световното първенство в ЮАР. Предвид статута му в Юнайтед, това обаче едва ли ще се случи.

В следствие, медиите в Англия започнаха да спекулират за евентуален летен трансфер на Фостър извън „Театъра на мечтите”.

„Бен нямаше късмет. Направи няколко грешки по-рано през сезона, а след това Томаш Кушчак се намеси. Той се намира в отлична форма. Всеки път когато влизаше в игра, се представяше на топ ниво”, коментира сър Алекс.

„Какво трябваше да направя аз? Да пускам Фостър заради Световното в ЮАР, или да разчитам на формата на Кушчак”, пита риторично шотландският спец.

„Но Бен има фантастичен талант. Сигурен съм, че ще бъде на превъзходно ниво догодина. Той точно подписа нов договор. Не ми е казвал, че иска да се маха. Така че, ще остане с нас и догодина”, завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед.