Колийн Рууни, съпруга на бившия капитан на националния отбор на Англия Уейн Рууни, спечели делото за клевета, което бе заведено срещу нея от Ребека Варди, съпруга на нападателя на Лестър и бивш английски национал Джейми Варди.

Обвиненията между двете футболни съпруги започнаха през 2019 година и се превърнаха в истинска сензация за таблоидите във Великобритания, заради което и делото бе следено с голям интерес.

В профила си в Туитър Колийн Рууни обвини публично Ребека Варди, че е предоставяла на таблоида Сън информация от личния и профил в Инстаграм. Колийн посочи именно Ребека като отговорна за това, че след като е публикувала различни неща, видими само за определени акаунти, единствената изтекла информация в Сън е била тази, до която е имала достъп съпругата на капитана на Лестър.

През лятото на 2020 година Ребека Варди започна дело срещу Колийн Рууни за клевета, като процесът завърши през май тази година, а решението на съдия Карън Стейн се очакваше в близките седмици. В посочените днес мотиви от съдия Стейн става ясно, че "Колийн Рууни успешно е доказала обвиненията си към Ребека Варди, които до голяма степен са верни".