Бранителят на Астън Вила Мартин Лаурсен призна, че не е сигурен в бъдещето си в клуба, след като шефовете не са му предложили още нов договор.

Настоящият контракт на датчанина изтича в края на този сезон, което означава, че той ще има възможност да преговаря с други отбори от януари нататък.

Първоначално, когато дойде на „Вила Парк” от Милан, Лаурсен не се представяше убедително, но в последно време се превърна в ключова фигура в отбраната на тима воден от Мартин О’Нийл.

Липсата на ново предложение от страна на шефовете на Стилиян Петров и компания, може да мотивира евентуален трансфер на датския бранител.

„Не искам да питам мениджъра за нищо. Той или друг представител може да дойде при мен и да каже, дали в Астън Вила има интерес да остана. Лично аз съм много щастлив от ситуацията ми в отбора, но ако шефовете покажат незаинтересованост към мен, ще си потърся друг отбор”, каза Мартин.

„Поради някаква причина никой не повдига въпроса за нов контракт, както и затова, което ще се случи в края на сезона. Януари не е никак далеч, аз ще съм концентриран изцяло върху мачовете на отбора, но моят агент ще наблюдава това, което се случва на пазара. Времето си тече и ние трябва да направим план, в случай, че от Вила не предприемат нищо”, завърши съотборникът на Стенли.