Защитникът на Фулъм Зденек Григера сложи край на кариерата си, съобщи мениджърът Мартин Йол. Григера се присъедини към лондончани през 2011-та, но договорът му не бе подновен, след като скъса външни кръстни връзки.

32-годишният футболист, който има 65 мача за Чехия, продължи да работи по възстановяването си, с надеждата да успее да си спечели нов договор, но сега вече е решил, че е време да сложи точка.

„Григера ми сподели, че се отказва,“ заяви Йол пред медиите. „Напуска Фулъм, и Англия изобщо. Той иска да е здрав, не иска да приключи всичко на инвалидна количка. Това бяха думите му, и знам какво има предвид. Ще остане с нас до 15 декември.“

„Има проблеми и с таза и с коляното. Не е достигал в последно време дори до 90% от пълно здраве, но има невероятен характер,“ обясни още Мартин Йол. „Дори и преди две седмици се опита да започне да играе, но след 10 минути трябваше да спре. Така че взе решение да спре напълно с футбола.“

„Но все пак, никога не се знае. Ако се чувства добре през лятото, може да започне отново да играе, евентуално в Австрия или Чехия,“ остави и вратичка за Григера специалистът.