След като хвърли трансферната бомба със закупуването на Фернандо Торес преди броени дни, сега Челси или по-точно собственикът на клуба – Роман Абрамович, смята да извади още 50 милиона паунда, за да си осигури услугите на още една звезда.

Този път руският милиардер смята да привлече капитана на Арсенал – Сеск Фабрегас, информира The Sun.

Абрамович възнамерява да изпревари Барселона за играча на „топчиите”, като през следващото лято отново извади сумата, с която счупи трансферния рекорд, закупувайки Фернандо Торес от Ливърпул.

Собственикът на Челси обаче е изправен пред сериозна трудност – ръководството на Арсенал, в лицето на Арсен Венгер, който не е склонен да продаде полузащитника, който през изминалото лято имаше възможност да облече екипа на Барса.

Самият играч също намекна, че иска да се завърне при „каталунците” и да играе за Хосеп Гуардиола. Очаква се през следващия трансферен прозорец Барселона отново да направи опит за закупуването му, което малко по-вероятно, отколкото Фабрегас да замине за „Стамфорд Бридж”. Евентуална крачка в кариерата му, би се приела като предателство в Лондон, подсилвайки градския съперник на Арсенал.