Медиите в Англия отново се върнаха към старата тема – мръсните тайни на Райн Гигс. Този път това се случи, след като моделът Имоджен Томас бе оправдана в обвинението, че е изнудвала телевизионен канал, пред който да продаде историята си с футболиста на „червените дяволи“.

Победителката от риалити шоуто Биг Брадър спечели съдебната битка, след като Върховният съд в Лондон чу изповедта на 38-годишния играч на „червените дяволи“ и на самата Имоджен. Брюнетката, с която Райън Гигс е имал извънбрачна връзка, бе обвинена, че е изнудвала Райън Гигс, тъй като е искала да разкрие подробности пред медиите. В крайна сметка, Имоджен Томас бе оправдана.

28-годишната риалити звезда застана и пред медиите, след като даде свидетелски показания в съда: „Това бе истински кошмар за мен и моето семейство. Чувствам се облекчена, след като истината излезе наяве.“

Имоджен Томас разкри, че последните осем месеца са били изключително трудни за нея, след като през април медиите на Острова раздухаха информацията за интимните отношения между нея и Райън Гигс.

„Изведнъж трябваше да проявя характер, тъй като този съдебен процес бе изключително разстройващ и стресиращ. Чувствам облекчение, защото съдът прие, че не съм изнудвачка. Бях оправдана и това е всичко, което исках да кажа. Вече всичко приключи“, сподели Имоджен Томас.

Според слуховете, брюнетката е искала да разкрие аферата си с Райън Гигс пред местна телевизия срещу солиден хонорар, с който искала да си купи апартамент. Първоначално тя поискала 50 хиляди паунда, след което завишила сумата на 100 хиляди паунда. Според версията на Имоджен, въпросната телевизия, която се явявала ищец в съда, й дала офертата за апартамента, което граничело дори с изнудване.

В крайна сметка, истината за Райън Гигс и участничката в Биг Брадр излезе наяве, като няколко седмици по-късно станаха ясни и други пикантни подробности от интимния живот на футболиста. Таблоидите на Острова разкриха, че Гигс е имал и извънбрачна афера със съпругата на брат си. Според Daily Mail, футболистът на “червените дяволи” е прелюбодействал цели 8 години с 28-годишната Наташа.