По подобие на българските си колеги, старши треньорът на Шефилд Юнайтед Нийл Уорнък обвини реферите в Англия, че ги е страх да свирят дузпи срещу големите отбори.

Уорнък нападна съдията Роб Стайлс, че се е притеснил да не би да разстрои мениджъра на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън в снощния двубой между двата отбора.

Шефилд Юн претендира за дузпа през второто полувреме, когато Габриел Хайнце подкоси Лутън Шелтън в наказателното поле.
Ман Юнайтед спечели мача с 2:0 с попадения на Майкъл Карик и Уейн Рууни.

Уорнък не сдържа нервите си след мача и заяви: „Те трябва да вземат решения, които могат да разстроят сър Алекс. А аз знам, че хората не обичат да го ядосват.”

„75000 хиляди по трибуните и той непрекъснато дават наставления. Трудно се вземат решения тук, така че не съм изненадан, че и реферът не го направи.”

Манчестър Юн имаше вече преднина от два гола, когато се случи дискусионната ситуация, но Хайнце можеше да бъде изгонен, а Шефилд да поставят именития си съперник под напрежение, ако Стайлс бе отсъдил дузпа.

Дори Фъргюсън призна, че е имало съмнения за наказателен удар, но все пак заяви, че неговият отбор е заслужил малко късмет. „Напоследък и ние не сме получавали никакви дузпи, така че заслужавахме малко късмет,” каза той.

Шотландецът не пропусна да засегне и основния си опонент за титлата Челси, като отсече, че неговите момчета имат сили да запазят крехката си преднина.

„Сега сме една крачка по-близо до титлата и мисля, че имаме нужния темперамент, за да бъде тя наша – нямаме никакви проблеми.”