Нюкасъл и Саутхемптън не успяха да излъчат победител в сблъсъка помежду си от първия кръг на Висшата лига, който приключи при 2:2. На „Спортс Дайрект Арина“ домакините трябваше да осъществят пълен обрат при официалния дебют на новия наставник Стив Макларън. Папис Сисе и новото попълнение Джорджиньо Вайналдум се разписаха за „свраките“, докато Грациано Пеле и Шейн Лонг бяха точни, за да се поделят точките от мача.

Двубоят предложи изключително равностоен футбол още от самото начало, като периодите на надмощие се променяха през цялото време. Нюкасъл упражни териториален натиск от начало и в 7-ата минута Вайналдум отправи тежък шут от границата на наказателното поле, който бе спрян от бранител.

Малко по-късно новото попълнение на „светците“ Седрик Соареш не можа да се разпише от чиста позиция в наказателното поле. Португалецът обаче се реваншира в 24-ата минута, когато блесна с чудесно центриране за Грациано Пеле, който надскочи пазача си и с глава насочи кълбото много прецизно в долния десен ъгъл.

Обратът за Нюкасъл започна в края на първата част след не много добра изява на вратаря Маартен Стекеленбург. Масадио Аидара изпрати балонно центриране отляво, а холандският страж не реагира добре и позволи топката да го прехвърли, за да може Папис Сисе да я добута в празната врата.

Малко след началото на втората част „свраките“ поведоха с 2:1, като отново защитата на Саутхемптън се справи зле с центрирана топка. Този път Габриел Обертан отдясно надбяга Таргет и качи кълбото на главата на Вайналдум, който препарира Стекеленбург с изстрел в обратния ъгъл.

Нюкасъл обаче претърпя тежък удар в 68-ата минута, когато полузащитникът Върнън Анита се контузи сериозно и трябваше да бъде изкаран на носилка от терена.

Впоследствие „светците“ се вдигнаха да търсят изравняване и след няколко нелоши шанса стигнаха до него в 79-ата минута. Душан Тадич получи пространство отдясно и центрира към другия край на наказателното поле, където Шейн Лонг разстреля Тим Крул в близкия горен ъгъл – 2:2.

Дълбоко в добавеното време звездата на гостите Садио Мане можеше да осигури три точки на тима си след мощен рейд през центъра и шут към долния ляв ъгъл. Топката обаче прелетя покрай гредата и остави двубоя без победител.

В другия ранен мач от неделната програма Уест Хем постигна изненадваща победа над Арсенал на „Емиратс“ с 2:0.