Нападателят на Нюкасъл Сим де Йонг е напуснал по спешност днешната тренировка на тима заради странен и доста опасен инцидент. Холандецът е бил много близо това да завърши със извадено око и е приет в местна болница, където лекарите трябвали да се справят с масивното кръвотечение.

Мениджърът на „свраките“ Стийв Макларън обясни, че злополуката е резултат от сблъсък със съотборник по време на заниманието, при който другият играч неволно бръкнал в окото на Де Йонг и довел до тежката травмата. По думите на наставника е много вероятно бившият играч на Аякс да отсъства в следващите 2 седмици.

Като цяло кариерата на холандския играч хич не върви гладко, откакто той пристигна на „Спортс Дайрект Арина“ през 2014 година. За сезон и половина той е стартирал в едва 4 мача от висшата лига. Още в началото на престоя си контузия в бедрото го извади за пет месеца. Малко преди завръщането си в игра, Де Йонг получи пристъп на белодробна недостатъчност и това прекрати сезона му.

През този сезон закупеният срещу 6 милиона паунда холандец играе малко повече, но днешната случка е само потвърджение за лошия късмет, който го преследва.

26-годишният Де Йонг пристигна на Острова със солидна визитка – четири последователни шампионски титли на Ереддивизи с Аякс, за който има 78 гола в 224 срещи.