Най-големият производител на безалкохолни напитки в света окончателно прекрати отношенията си с нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, който преди това бе махнат от рекламните кампании на компанията заради подозрения, свързани с личния му живот, предаде АП.

Рууни бе рекламно лице на Кока-Кола, като ликът му беше на металните кутийки и бутилките с напитката до септември миналата година, когато се появиха слухове, че 25-годишният футболист изневерява с проститутка на бременната си тогава съпруга.

"Договорът ни с Уейн Рууни изтече миналата година и ние взаимно се споразумяхме да не подновяваме отношенията си", се казва в разпространено днес съобщение на компанията. Когато миналата година се появиха твърдения, че Рууни е "кривнал от пътя", Кока-Кола определи английския футболист като неподходящ за рекламите на компанията, но настоя, че отношенията с Уейн Рууни продължават".

Рууни е обект на разследване от страна на Футболната асоциация на Англия заради потока от обиди и ругатни, които той изрече пред телевизионна камера след третия си гол в мача от английския шампионат между Манчестър Юнайтед и Уест Хем (4:2). Английският национал е обвинен, че е "използвал неучтив език".

Уейн Рууни поднесе своите извинения след двубоя и заяви, че "е действал във вихъра на мача" и че неговите обиди "не визират никого в частност".

Миналия уикенд Рууни отбеляза три гола и това позволи на Манчестър Юнайтед да обърне резултата в срещата с Уест Хем до 4:2, след като губеше с 0:2 на почивката.