Саутхмептън днес представи официално рекордната си покупка Пабло Освалдо, след като снощи окончателно финализира сделката с Рома.

От „Сейнт Мерис“ броиха 18 милиона евро за италианския национал, който изкара последните месеци на нож с ръководството на „джалоросите“.

На специална пресконференция 27-годишният футболист разкри, че не му е било много трудно да избере Висшата лига.

„Част от привържениците на Рома се държаха лошо с мен без ясна причина“, коментира избора си Освалдо. „Всеки път, когато излизах на терена за Рома през последните две години, давах всичко от себе си, но част от феновете не се държаха коректно с мен, а и не бях единственият.“

„Да напусна Рома заради Саутхемптън не беше трудно, никак даже. Всъщност в момента, в който подписах, почувствах облекчение. Това е, което винаги съм искал за себе си в течение на моята кариера, това искаше и моята приятелка. Три месеца търсехме подходяща къща. Решението не беше трудно.“

„Кое ме впечатли най-много в Англия? За някого, който идва от Аржентина и играе за Италия, бях поразен от уважението на феновете към играчите. Освен това първенството не изглежда скучно по телевизията, както става с други шампионати“, допълни Освалдо.