Саутхемптън победи Нюкасъл с 2:1 като гост в мач от 22-ия кръг на Висшата лига. В герой за "светците" се превърна Елджеро Елиа, който се разписа в 14-ата и 62-ата минута на двубоя. За домакините почетното попадение реализира Гуфран в 29-ата минута на срещата.

"Свраките" започнаха мача с един англичанин, 4-ма французи и 3-ма холандци. В първите минути на мача домакините започнаха активно. В 13-ата минута Гуфран пробва мерника си от 25 метра, но кълбото отиде в ръцете на Форстър.

В 14-ата минута на срещата Елиа не остави шансове на Крул и откри резултата с красив удар. Нюкасъл владееше инициативата, но "светците" успяха с минимални голови положения да открият резултата.

В 29-ата минута "свраките" стигнаха до изравняването. Йоан Гуфран се разписа и даде надежда на домакините да стигнат и до успеха в мача.

В 36-ата минута Сисоко стреля силно, но неточно от около 25 метра. Четири минути по-късно Айосе пропусна да се разпише в полза на домакините.

Противно на показаното по терена играчите на Роналд Куман стигнаха и до втори гол дело на Елиа. Пеле намери добре голмайстора и той прониза Крул в 62-ата минута.

Голмайсторът за домакините Гуфран получи контузия и беше заменен в 65-ата минута, а на терена се появи Сами Амеоби.

В 70-ата минута Амеоби пусна топката към Ривийер, но защитниците на гостите се справиха със ситуацията.

В 76-ата минута Пеле пропусна да вкара трети гол и да реши всичко в мача.

Нюкасъл се впусна в неспирни атаки в последните минути на двубоя. В 90-ата минута Ривийер стреля мощно от 20 метра, а топката попадна в ръката на бранител на гостите. Съдията Мадли не отсъди чистия наказателен удар, а в крайна сметка гостите удържаха успеха.

След този успех Саутхемптън е на 3-ото място с 42 точки, а Нюкасъл са 11-ти с 27.