Свен Йоран Ериксон направи шокиращо завръщане в английския футбол. Смяташе се, че бившият английски селекционер ще поеме мениджърския пост в Портсмут, но вместо това шведът е новият спортен директор на…Нотс Каунти. Скромният отбор играе в Лига 2 (четвъртото ниво на футбола в Англия).

61-годишният специалист е приел петгодишен договор, като ще получава по 2 милиона паунда на година. Със себе си той взима бившия си асистент Торд Грип и треньора Ханс Баке.

Освен това Ериксон обмисля оферта към бившият мениджър на Нотингам Форест Дейвид Плат, който е играл под негово ръководство в Сампдория.

По този начин шведът се завръща в английския футбол три месеца, след като бе уволнен от поста селекционер на Мексико.

„Направихме първата голяма стъпка към изграждането на нашия отбор от опитни и отдадени хора като Свен и Торд”, заяви президентът на Каунти Питър Тремблинг.

„Техните познания за играта и контакти покрай футбола със сигурност дават добри изгледи за Нотс Каунти. Свен споделя нашата визия, а да заинтригуваш някой от неговия калибър е доказателство за амбициите, които всички в Нотс Каунти имаме. Това е велик ден за всички, свързани с клуба”.

Интересно е, че Ериксон бе резервен вариант пред Каунти след отказа на друг бивш селекционер на Англия – Глен Ходъл.

Новите инвеститори на най-стария клуб в света имат амбицията да вкарат клуба в Чемпиъншип до 5 години. Според дубайския милиардер Абдула бин Саеед Ал Тани смята, че Ериксон заедно със сегашния мениджър Иън МакПарланд ще бъдат подходящата комбинация за отбора, който през миналия сезон завърши едва на 19-то място.