Мениджърът на Манчестър Сити Свен-Йоран Ериксон за пореден път изрази желанието си Висшата лига да въведе зимна пауза. Шведът се опитваше да прокара своята идея пред Футболната асоциация още като треньор на националния отбор на Англия, но трябваше да се задоволи с това, че първенството приключи седмица по-рано, заради подготовката за Световното през 2006 година.

Сега вече от другата страна, Ериксон от позицията си на мениджър, отново иска промени. Босът на Сити е на мнение, че зимната почивка е жизненоважна, ако английските клубове желаят да са в крак с останалите футболни нации. Свен дори предложи конкретен период за паузата – седмицата след третия кръг за ФА Къп през януари.

Ериксон заяви:”Би било добре за националния отбор, когато играе на големи турнири и когато играят в Европа. Боря се за това от много години. Има твърде много футбол и недостатъчно почивки. Ние сме единствената страна в Европа без пауза между двата полусезона. След ФА Къп през януари трябва да имаме такава.”

„Важно е да се дава една седмица отдих на играчите, за да се подготвят. Това ще е тяхното време да излекуват малките болежки, и да се възстановят много по-добре. Ако се направи една седмица почивка, мисля, че всеки ще има полза. Мисля, че ще стане,” заяви още наставникът на Мартин Петров и Валери Божинов.