Мениджърът на Манчестър Сити Свен-Йоран Ериксон иска да зарови томахавката със своя опонент сър Алекс Фъргюсън, и му е запланувал специален подарък – бутилка червено вино за над 600 евро.

59-годишният швед се е изръсил за луксозното Каберне Совиньон, което ще отвори заедно с Фъргюсън след неделното градско дерби на Манчестър между Сити и Юнайтед.

Така Ериксон иска да остави зад гърба си всички проблеми, съпътствали комуникацията му с шотландеца по време на престоя му начело на националния тим на Англия.

„Няма проблем между мен и Алекс,” твърди Свен. „Може би сме имали различни становища за националния и Юнайтед, особено когато ставаше въпрос за приятелски мачове. Но също така сме вечеряли заедно, така че няма никаква лична неприязън.”

Ериксон е поръчал изисканото питие в сряда, тъй като по думите на негов близък няма време да пазарува. „Той няма време да ходи по магазините, но поръча на хотела, в който е отседнал, да му намери желаното вино. Това е Каберне Совиньон по 600 евро бутилката и е доста добро,” казва въпросният източник.

По стечение на обстоятелствата, за първи път от 29 години насам Ман Сити може да си позволи да загуби дербито, и пак да остане преди своя опонент в класирането.

Очаква се дебют в градския сблъсък да направят българите Мартин Петров и Валери Божинов с екипа на Манчестър Сити.