Току-що излезлият от рехабилитационен център Пол Гаскойн не издържа дълго без чашка в ръка. Бившият легендарен футболист бе поканен да играе в благотворителен мач за ветерани в Малта, но на връщане от малката държава не бе допуснат в самолета. Причината за това – Газа бил прекалил с пиенето.

40-годишният Гаскойн успя да се включи едва в последните 30 минути на мача в Ла Валета миналата седмица, и почти не се срещна с топката, докато британските ветерани бяха разгромени с 1:5 от тим от застаряващи италианци.

Свидетели потвърждават, че Газа се е наливал с алкохол в хотела си в Малта, а когато в неделя следобед се отправил към летището, за да се прибере у дома, вече бил в ужасно състояние.

Служителката на гишето за регистрация на летището уведомила супервайзора, който е спрял Гаскойн да не се качва на самолета, тъй като не е в състояние да понесе полета.

Бившият английски национал се възпротивил, но оплакването останало без резултат. Когато млад фен се опитал да вземе автограф от Газа, той му „препоръчал” – „Ще си глупак, ако летиш с Air Malta”.

След това Гаскойн напуснал летището, но не е ясно дали и снощи той е успял да си тръгне от Малта. Персоналът в Гранд Хотел Екселсиор край Ла Валета потвърди пиянските похождения на Газа, и се оплака от счупени чаши и безпорядък след него.