Шон Райт-Филипс избухна при повторния си дебют за Манчестър Сити. Доскорошният нападател на Челси реализира две попадения за успеха на тима с 3:0 като гост на Съндърленд. Бързоногият играч се включи точно навреме в състава на „гражданите”, след контузиите на Валери Божинов и Мартин Петров.

Сити излезе напред в резултата в самия край на първото полувреме, когато Стивън Айрланд засече една рикоширала в крака на Дани Колинс топка. След почивката дойдоха минутите на Шон Райт-Филипс и само за осем – между 50-та и 58-та той се разписа на два пъти.

Първото попадение на нисичкия нападател дойде след центриране на Жо, а за второто той оползотвори подаване на Майкъл Бол. Филипс бе заменен в 85-та минута от Елано.

Явно разстроен от играта на своите момчета, мениджърът на Съндерленд Рой Кийн направи и трите си смени наведнъж в 60-та минута, като извади разочароващите в този мач Джибрил Сисе, Ел-Хаджи Диуф и Грант Ледбитър. Резервите Хийлси, Стоукс и Мърфи обаче не успяха да променят съществено играта на „черните котки” и така те записаха втора загуба за сезона. За Сити пък това бе втори успех от три срещи.