Новият мениджър на Тотнъм Михаел Лаудруп вече може да се похвали с втори трансфер, откакто пое тима, след като привлече под наем Йонатан де Гузман от Виляреал.

Бившият холандски младежки национал ще играе на „Либърти Стейдиъм“ до края на сезона. Той е стар познайник на Лаудруп, с когото работиха заедно в Майорка. След изпадането си в Сегунда дивисион „жълтата подводница“ прави всичко по силите си, за да намали разходите за заплати и пращането на Де Гузман в Суонзи цели тъкмо това.

„Още щом разбрах за възможността да се присъединя към Михаел Лаудруп в Суонзи, сделката вече бе сключена“, сподели халфът пред клубния сайт на „лебедите“. „Гледах срещите от Висшата лига по телевизията всяка събота през миналия сезон. Знаех, че Суонзи са добър тим, но наистина ми хванаха окото с победата над Манчестър Сити. Те имаха добър сезон, така че наистина очаквам с нетърпение предизвикатеството да играя във Висшата лига.“

„Благодарен съм за предоставената възможност, благодарен съм и на мениждъра, че ме оцени като футболист“, добави Де Гузман.