Отборът на Суонзи разгроми Бирмингам с 3:0 в двубой от петия кръг на Чемпиъншип, игран на домашния „Либърти Стейдиъм“. Всички голове на сметката на „лебедите“ дойдоха през втората част, като в рамките на 12 минути точни бяха Кайъл Ноутън в 63-та, Берсант Целина в 68-та и Борха Бастон в 75-та минута.

Първата част мина под диктовката на Суонзи, но въпреки това гол за домакините така и не падна. Най-близо беше Андре Аю, след като получи пас от нападателя Борха Бастон, но от около 15 метра ударът му беше блокиран на гол линията от защитник на гостите.

Второто полувреме донесе коренна разлика и териториалното превъзходство на домакините беше изразено и в резултата.

Първият гол беше отбелязан от Кайъл Ноутън в 63-та минута. След центриране отдясно, топката попадна в краката на левия бек, който пласира един чудесен удар в близкия ъгъл на стража на бирмингамци Лий Камп, за да зарадва домакинските привърженици.

Това сякаш сломи съпротивата на гостите и следващите голове не закъсняха. В 68-та минута, след отнета топка в центъра на терена, Берсант Челина получи пас в дълбочина и с един гръмотевичен изстрел под горната греда разстреля Камп за 2:0.

Това обаче не беше всичко. В 75-та минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Борха Бастон, който не сгреши, за да вкара своя 5-ти гол от началото на сезона и да оформи крайното 3:0.

По този начин „лебедите“ събраха актив от 13 точки след 5 мача, с което заемат второто място във временното класиране на Чемпиъншип. Бирмингам, от своя страна, остана с актив от 7 пункта и заема 15-то място.