Отборът на Суонзи е само на крачка от класиране във Висшата лига на Англия, след като отстрани тима на Нотингам Форест в интригуващ полуфинален плейоф и се класира за финала, който ще се играе на 30 май на „Уембли”.

Пред близо 20000 на своя „Либърти Стейдиъм”, „лебедите” се наложиха с 3:1 над Форест, който за четвърти път се провали в опитите си за класиране във висшия ешелон на Англия.

След нулево равенство в първия мач, всичко трябваше да се реши в двубоя днес, който започна отлично за домакините. След първоначалния натиск и разконцентрираните действия в отбраната на гостите, футболистите на Суонзи успяха да нанесат своя удар за броени минути.

Резултатът в мача бе открит в 28-ата минута, когато точен бе Лиън Бритън, а само пет по-късно Стивън Доби направи 2:0 в полза на домакините.

През втората част футболистите на Нотингам пробваха всичко, за да се върнат в играта. След няколко греди все пак голът на надеждата дойде десет минути преди края. Робърт Ърншоу намали за 1:2, а отново той в заключителните секунди удари страничния стълб на вратата.

За да бъде драмата пълна, крайното 3:1 бе оформено по зрелищен начин и то даденото от съдията 4-минутно продължение. При един от последните си корнери, вратарят на гостите Лий Камп се бе включил в наказателното поле, където обаче отбраната на домакините изби топката. Тя попадна в резервата Дарън Пратли, който спринтира и с удар от централната линия прати коженото кълбо в опразнената врата.

На финала Суонзи ще се изправи срещу победителя от двойката Кардиф – Рединг, като след първия мач резултатът е 0:0. Финалът, който може да се окаже изцяло уелски, ще се играе на 30 май на стадион „Уембли” в Лондон.