Прекрасната серия на Тотнъм от три поредни победи намери своя край в Уелс. Там лондончани стигнаха само до 2:2 със Суонси, но могат да са доволни и на точката, защото на два пъти изоставаха в резултата. 

Първо Андре Аю откри за "лебедите", но малко по-късно Кристиан Ериксен изравни. Хари Кейн си отбеляза нелеп автогол, но отново датчанинът изравни и двата тима не излъчиха победител. Ериксен се превърна в играча с най-много директни голове от фаул в историята на Висшата лига. 

Домакините започнаха мача по-активно и поведоха при първата си истинска възможност за това. В 16-та минута Джеферсон Монтеро проби по фланга и сервира топката на главата на Андре Аю, който безкомпромисно я прати в мрежата на "шпорите". 

Но тази радост на "лебедите" трая само десет минути. В 26-та минута Кристиан Ериксен изпълни своя специалитет от пряк свободен удар и не остави шансове за реакция на стража на домакините. 

Четири минути след това Суонси отново ликуваше. Тогава след корнер, Хари Кейн прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на вратата на собствения си отбор, въпреки че не беше притесняван от никого. Така домакините отново поведоха. 

Малко след това Ериксен можеше да изравни от пряк свободен удар, а топката летеше уж неспасяемо до гредата, но този път вратарят на "лебедите" Лукаш Фабиански се намеси подобаващо и изби. Така при този резултат дойде и почивката. 

След нея лондончани бяха твърдо решени да стигнат до пълния обрат и направиха първата крачка към това в 65-та минута. Тогава Ериксен от близка дистанция с коронното си изпълнение от пряк свободен удар направи 2:2. 

Първо Деле Али в 76-та минута пропиля страхотен шанс, а още по-изгоден се откри пред Андрос Таунсенд в 80-та, но и той не действа прецизно и Фабински се справи с опасността пред вратата му. 

В крайна сметка повече попадения не паднаха и Суонси и Тотнъм не се победиха. Така лондончани събраха 13 точки в актива си и са осми в класирането, докато "лебедите" са с три точки по-малко и три позиции по-надолу в подреждането.