Суонси продължава с добрите изяви от началото на сезона и продължава да се катери в класирането на Премиършип. "Лебедите" победиха с 2:0 новака Лестър и вече са в зоната за евротурнирите. 

В герой за тях се превърна нападателят Вилфрид Бони. Той реализира и двете попадения за успеха, като беше точен преди и след почивката, подпечатвайки трите точки за отбора си. 

След доста равностойно начало, в което положенията бяха твърде малко, Суонси поведе в резултата в 34-та минута. Тогава домакините направиха страхотна контраатака, при която Гилфи Сигурдсон и Бони направиха красиво двойно подаване, което позволи на последния да излезе на стрелкова позиция и той прониза стража на "лисиците" за 1:0. 

До почивката повече положения нямаше, а след нея Даниел Дринкуотър можеше да изравни резултата за Лестър, но стражът на Суонси Лукаш Фабиански се намеси страхотно и предотврати попадението. Това беше в 56-та минута. 

Само една по-късно интригата в мача приключи. Тогава Вилфрид Бони направи 2:0, след почти огледален гол на първия. Джеферсън Монтеро намери тарана и той с хубав удар реализира за 2:0. 

До края Лиъм Мур и Риад Маре можеха да намалят резултата за "лисиците", но не бяха точни. Джонджо Шелви пропусна да направи преднината на "лебедите" класическа, а в края и Естебан Камбиасо пропусна да вкара за Лестър. 

Така Суонси взе важни три точки и вече има 14 в актива си, колкото имат и фаворитите Ливърпул и Арсенал. Лестър пък остава в средата на таблицата с 9 точки, но може да се срине надолу в таблицата след неделните двубои.