Легендата на Ливърпул Греъм Сунес вярва, че клубът допуска голяма грешка с това, че позволи на Стивън Джерард да напусне след края на сезона.

Както е известно, бившият капитан на английския национален отбор ще продължи кариерата си в Мейджър Лийг Сокър, където ще брани цветовете на Лос Анджелис Галакси. До тази развръзка се стигна, след като двете страни не можаха да се разберат за нов договор, който по думите на играча е бил предложен твърде късно.

„Разбирам защо те го пускат да си ходи“, коментира Сунес. „Знам, че той вече не е същият играч, който гледахме през последното десетилетие. Трудно му е да издържа по 90 минути на терена и не оказва същото влияние върху развоя на мачовете, каквото сме виждали от него редица пъти.“

„Определено обаче би било хубаво клубът да го има на пейката. Той може да промени хода на някои мачове, когато влиза като резерва. Той го показа в последните срещи. Вярвам, че няма как да имаш достатъчно опитни професионалисти в съблекалнята. Стивън е точно такъв. Тези играчи задават стандарта. За кого друг може да се каже същото? Ливърпул не разполага с такива футболисти, Джерард е единственият. Не разбирам защо клубът му позволява да си тръгне в такъв етап. Говорим за отбор, който притежава страхотна група от млади играчи, които могат да се превърнат в големи звезди един ден. За мен в Стивън има още живот и си мисля, че американците трябва да са доста доволни, че го привличат сега“, завърши Сунес.