Уейн Рууни ще бъде на линия за двубоя между Манчестър Юнайтед и Милан в Шампионската лига, твърди английският таблоид „Sun”. Двата тима се изправят един срещу друг в сряда на „Олд Трафорд”. Първият мач от 1/8-финалите между тях завърши 3:2 за „червените дяволи” на италианска земя.

Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън сподели през уикенда, че Рууни е под голяма въпросителна за сблъсъка с „росонерите” заради проблем в коляното. Нападателят не попадна в групата на шампионите при победата с 1:0 над Уулвърхемптън в събота.

В неделя вечерта обаче е станало ясно, че състоянието на Рууни не е толкова сериозно и той ще може да вземе участие в предстоящия двубой в Европа. Според „Sun” травмата на нападателя ще отшуми най-много до три седмици като в този период той ще бъде на разположение на сър Алекс.

Притеснения в щаба на Юнайтед обаче има около състоянието на Уес Браун. Защитникът е със съмнение за счупена костица в левия крак. Ако диагнозата се окаже факт, това може да постави под въпросителна надеждите на бранителя за участие на Световното в ЮАР с националния отбор на Англия.