Полузащитникът на Арсенал Абу Диаби няма намерение да спира с футбола. Той е измъчван постоянно от травми, но не смята да се предава.

Французинът не е играл от една година и няма да се появи на терена и до края на сезона. Това обаче не го сломява.

"Очаквам да започна да се подготвям на пълни обороти в средата на април. Надявам се да съм изцяло здрав за лятната подготовка, а дори и по-рано.

Работя здраво и не задавам въпроси. Каквото кажат лекарите и треньорският екип, това ще правя. Досега никога не съм имал проблеми с коленете и затова сега ми е малко странно.

Иначе не смятам да се отказвам, ще се боря докрай. В съзнанието си все още съм футболист от топкласа и искам да го докажа. Ако не вярвах, че ще се справя, досега да съм спрял с футбола", заяви Диаби пред "Мирър".

Откакто е при "артилеристите" през последните осем години, французинът непрестанно е преследван от травми. Почти няма част от тялото му, която да не е контузвал.

Сега от една година се възстановява и от скъсани кръстни връзки на коляното, което беше една от малкото травми, които не беше получавал. Заради проблемите си, в Англия получи прозвището "Стъкления".