Стоук Сити се измъкна поне за малко от зоната на изпадащите, след трудна победа с 3:2 над Бирмингам в първи мач от 12-я кръг на Висшата лига. Робърт Хут откри резултата минута преди края на първото полувреме, а Рикардо Фулър ощастливи за втори път „Британия стейдиъм” в 72-та.

Резервата Кийт Фахи и Камерън Джером само за две минути, между 74-та и 76-та върнаха мача там, откъдето започна, и Бирмингам можеше да си тръгне поне с точка от Стоук. Дийн Уайтхед обаче не бе на това мнение, и с попадение в 85-та минута донесе успеха за домакините с 3:2.

Още по-оспорвано, но само с два гола за две минути, бе дербито между Тотнъм и Съндърланд, което завърши 1:1. Резултатът на „Уайт Харт Лейн” обаче повече разочарова, отколкото зарадва някои от отборите, които още утре могат да паднат с няколко позиции в класирането.

Тотнъм имаше в пъти повече положения, които обаче не успя да реализира. Все пак „шпорите” откриха в 65-та минута чрез Рафаел Ван Дер Ваарт, и асистенция на Питър Крауч. По-малко от 120 секунди обаче трая радостта на домакините, тъй като Асамоа Гиан бързо изравни до 1:1.

Наставникът на Тотнъм Хари Реднап извърши една-единствена смяна, като пусна на почивката Питър Крауч, но въпреки равенството, не прибягна до повече промени в състава си, след трудния двубой през уикенда срещу Болтън.