Бранителят на Нюкасъл Стивън Тейлър сложи край на спекулациите около своето бъдеще, след като преподписа със "свраките" за пет години и половина.

24-годишният защитник, който е роден в Гринуич, но израсна в Тайнсайд, бе сложен в трансферната листа на тима по-рано през сезона, тъй като преговорите около новия му контракт се провалиха.

В крайна сметка, Тейлър се разбра с ръководството на тима от Североизточна Англия и ще остане на стадион "Сейнт Джеймсис парк" до лятото на 2016 година. Защитникът става третия играч на Нюкасъл, който подписа дългосрочен договор с отбора в рамките на изминалите няколко седмици. Това вече направиха Майк Уилямсън и Найл Рейнджър. Звездата на тима Анди Керъл пък направи това по-рано през сезона.

Тейлър заяви: "Много съм щастлив, че се разбрах с клуба за новия си дългосрочен договор, който ще ме остави в Нюкасъл за още много години напред. Пристигнах тук като дете и усещам, че мога да мога да успея с тима от родния си град. През последните няколко седмици, аз никога не съм губил надежда, че всичко ще бъде решено и ще продължа да играя за този феноменален тим. Искам да благодаря на феновете за тяхната подкрепа през цялото време и смятам да им се отплатя. Желая да благодаря на Крис Хютън, че ме върна обратно в отбора и на Алън Пардю, който даде ясно да се разбере, че ме иска в състава си".

Бившият младежки национал на Англия има 177 мача за "свраките".