Звездата на Ливърпул Стивън Джерард разсърди голяма част от съседите си, след като изгради двуетажна зала в единия край на двора си, на стойност 350000 паунда. Живущите в крайбрежното градче Формби са ядосани, че капитанът на „червените” си е позволил да вдигне сграда, която един от съседите определя като „супермаркет насред парк”.

28-годишният футболист получи разрешение за строеж през миналия октомври, като според него има право да построи „отделна двуетажна сграда, която да бъде използвана или като градински павилион, или като физкултурен салон със стая за игра.”

Ужасените съседи гледали внимателно как зелените площи в двора на Джерард постепенно се превръщат в огромен комплекс, в продължение на осем месеца. Въпреки протестите на местните, играчът спечелил разрешение да положи и „жив покрив” от трева, мъх и други растения, а освен това пази топлината, с което може да се спестят средства за отопление през зимата.

Огромното за едно семейство съоръжение ще има съблекални, басейн за гмуркане, душове, кухня, стая за масаж и помещение за игра, които ще са свързани с вече съществуващия басейн на фамилия Джерард. Там ще има още солариум, за да може госпожа Джерард да поддържа целогодишно тена си.

Градината, с която бе закупено имението, на стойност 2 милиона паунда, вече е съвсем малка. Сърдитата съседка на Джерард Сесил Крослети, чийто дом е точно срещу залата, се оплака: „Не мога да си обясня как някой може да си построи такова ужасно нещо в градината. Не се връзва с останалите сгради в района. Все едно да построиш супермаркет насред красиво място, а нашите домове бяха пренебрегнати.”

Друг местен жител Джон Юлият също коментира ядно: „Странно е как на Джерард му е дадено разрешение да разруши старото бунгало, което си бе там от години и да издигне като огромна сграда от стъкло и метал, с плосък таван. Когато в квартала ти живеят знаменитости, това трябва да се отразява на цените на имотите. Кой друг би си построил огромна градинска сграда, струваща повече от една обикновена къща.”