Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард вероятно ще е сред футболистите, получили почивка в утрешния реванш срещу ПСВ Айндховен от Шампионската лига. Английският клуб на практика се класира на полуфинал, след като спечели гостуването си в Холандия с 3:0 и обратният мач е почти протоколен.

Мениджърът на „мърсисайдци” Рафаел Бенитес заяви, че няма да има отпускане в състава му, но може да даде на своя лидер нужната почивка.

Джерард е единственият футболист, който е започвал като титуляр всеки мач на Ливърпул от последната среща от групите на Шампионската лига срещу Галатасарай в началото на декември.

С новопривлечения Хавиер Машчерано в полузащитата и добрата форма на Джърмейн Пенант, Джерард може да бъде запазен за полуфинала, който ще изправи Ливърпул или срещу Челси, или срещу Валенсия.

Бенитес няма да може да използва и наказания Дирк Кайт, но за сметка на това в състава се завръща Мохамед Сисоко.

Бенитес заяви: „Не можем да излезем в мача за равен. Трябва да направим онова, което сторихме с Барселона предишния кръг – да играем втората среща сякаш само победа ще ни класира напред. Ако сторим това, ще убием интригата. Знаем, че са правени и чудеса след 0:3, ние самите го сторихме в Истанбул. Трябва да внимаваме!,” предупреди испанецът своите футболисти.