Легендата на Ливърпул и настоящ мениджър на Глазгоу Рейнджърс – Стивън Джерард е големият фаворит за същия пост във втородивизонния Лийдс Юнайтед, твърди Football Insider. Оферта до англичанина ще бъде изпратена само ако се стигне до раздяла с настоящия наставник Марсело Биелса.

Бъдещето на аржентинеца изглеждаше мъгляво още в края на миналия сезон, когато тимът се провали в плейофите за промоция във Висшата лига. Под ръководството на Лудия дълго време „белите” водеха в първенството, ала сривът във формата им настъпи около избухването на шпионския скандал, в чийто център беше именно Биелса.

През настоящата кампания тимът заема 4-ото място във временното класиране на Чемпиъншип, като се намира на само 2 точки зад лидерите Уест Бромич и Нотингам Форест. Въпреки този факт пред Football Insider източник вътре от клуба заяви, че е стартирал процес по идентифициране на евентуални заместници на Биелса.

Джерард се оформя като водещия кандидат за позицията, след като остави отлични впечатления в първия си сезон начело на Рейнджърс. В две поредни кампании някогашният полузащитник успя да изведе тима до класиране в груповата фаза на Лига Европа.

Биелса от своя страна има договор само до края на сезона и ако не успее да осигури промоция, очакванията са, че ще оваканти позицията.