Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард бе на косъм да пропусне днешната среща от Шампионската лига между „червените” и ПСВ Айндховен. При пристигането на автобуса на летище „Джон Ленън”, Джерард установил липсата на паспорта си. Спешно позвънявайки в дома си, Стивън се е успокоил, че паспорта му е там.

Тъй като до излитането на чартъра до Айндховен, оставал само половин час, капитанът хванал първият стоящ пред аерогарата таксиметров шофьор, платил му и го пратил бързо към домашния му адрес. Таксиджията спестил допълнително ценно време, тъй като неговата половинка грижливо чакала на стълбите пред къщата, с документа в ръка. Шофьорът успял да се върне в последната възможна секунда, предал паспорта на играча и така Стивън Джерард се качил на борда на самолета.

Зорът за таксиджията бил пълен, тъй като на връщане към летището той направил в бързината леко пътно-транспортно проишествие, за което му се наложило да дава показания в полицията. Говори се обаче, че бакшишът оставен от Стиви Джи, покрил напълно финансовите загуби от проваленият работен ден.