Бившият селекционер на Англия Стив МакЛарън обяви, че иска отново да се върне във футбола, при това възможно най-скоро, през следващата година. В първото си интервю откакто бе уволнен на 22 ноември, МакЛарън заяви, че има нужда да „почине и събере сили”, както и желанието си да прекара повече време със семейството си. Но той също така сподели, че е готов да се върне към треньорската професия още в началото на 2008 година.

„Минаха само две седмици, а все едно са минали 100,” каза специалистът. „Ще ми отнеме време, както и на феновете, и на страната, да преодолеем разочарованието от това, че не се класирахме. Но аз съм треньор, футболен мениджър. Работил съм на най-високо ниво дълго време, и не искам това да свършва. Искам да продължа напред.”

МакЛарън изрази благодарността си, че е получил шанс да води Англия, както и за подкрепата, която е имал през този период, но каза, че възнамерява за постоянно да се установи в някой клуб.

„Не са само 18-те месеца, в които работих с Англия, но цели шест години и половина,” коментира още той. „Подкрепата, която получих – от играчи, персонал, всички – беше фантастична. Но националният отбор се събира веднъж на няколко месеца и не можеш да работиш с играчите всеки ден. Това ми липсваше, а сега още повече. Нямам търпение отново да работя така.”

„Никога през живота си не съм гледал толкова много футбол по телевизията,” добави МакЛарън, отричайки информациите, че почива на плажа в Барбадос. „Гледам страшно много футбол и наистина се подготвям за следващото си предизвикателство. Говорих с Боби Робсън, който също не се класира от първия си опит, но продължи и постигна успех. От опита на хора като Боби ми олеква.”

Стив МакЛарън призова всички да подкрепят следващия треньор на Англия. „Наистина трябва де се избере най-добрият,” каза той. „И който и да е той, вярвам, че има достатъчно ресурси в този състав, достатъчно играчи, за да има успех. Искрено се надявам, защото и аз съм фена, както всички останали, че ще има успех. Важно е да застанем зад него и зад този отбор – феновете, медиите, всички трябва да застанем зад него, защото искаме добро представяне.”