Селекционерът на английския национален отбор по футбол Стив МакЛалън бе категоричен, че не възнамерява да си подава оставката, дори ако тимът му загуби евроквалификациите с Израел и Русия. Две поражения на практика ще означават край с надеждите на островитяните за класиране на Евро 2008.

Източник, близък до Английската футболна асоциация разкри пред „Сън”: „Дори ако Англия загуби, докато има теоретичен шанс за класиране, независимо колко малък е той, Стив ще остане до края. Той не е от хората, които се отказват по средата.”

46-годишният МакЛарън получава 45000 паунда на седмица на поста си, като има договор до 2010 година. Клауза в договора му обаче дава право на Асоциацията за го освободи, като му изплати еднократно една годишна заплата – около 2.3 милиона паунда.

МакЛарън е решен да не повтори действията на Кевин Кийгън, който напусна в съблекалнята след загубата от германците в световна квалификация през 2000 година.

Задачата на Стив МакЛарън – шест точки от два мача - обаче ще бъде много трудно изпълнима, предвид многото травми, сполетели националите. Уейн Рууни, Дейвид Бекъм и Франк Лампард са контузени, а Притър Крауч е наказан за първия мач с Израел в събота.

МакЛарън дори е измислил специален начин да надъха своите играчи – като премести гостуващите фенове зад вратата, за да стимулират дейността на нападателите.