Асистент мениджърът на Ливърпул Стив Кларк вярва, че новият нападател на тима Луис Суарес е най-добрият чужденец, идвал в Англия от времето на Джанфранко Дзола, който защитаваше цветовете на Челси в средата на деветдесетте години.

Уругвайският нападател впечатли с изявите си в първите си мачове за „червените” и бързо спечели феноевте на своя страна. В петте си мача за новия си тим Суарес успя да вкара два гола и да асистира за още три.

„Винаги е трудно, особено за чужденци, да направят такова впечатление. Ако трябва да посоча някой, който направи това може би това е Джанфранко Дзола. Бях в Челси, когато той дойде и мисля, че в първия си сезон игра само седем месеца, но въпреки това в края спечели наградата за Най-добър футболист според пишещите журналисти. Това казва всичко”, коментира Стив Кларк.

„Подобна е ситуацията и с Луис, което е фантастично. Стилът на Луис и начинът му на игра е нещото, което му помага. Той харесва да бъде в играта през цялото време, той не се притеснява от единоборствата. Мисля, че когато е в наказателното поле той е заплаха за всеки”, каза още помощникът на Кени Далглиш.