Мениджърът на Съндърланд Стив Брус разкри, че преди години Пол Инс е извадил въздушна пушка на мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън и заплашил да стреля по него. Брус и Инс играеха заедно под ръководството на великия шотландец.

„Ние видяхме Пол да го прави. Той беше на 21 или 22 години и донесе една голяма въздушна пушка, за да стреля по мениджъра. Фърги най-вероятно му е крещял или е направил нещо подобно, за да го провокира да стори това. Пол обаче се появи, вдигна пушката и му каза - 'Престани да се заяждаш с мен и по-добре ме пусни в игра тази събота'. Инс пристигна на „Олд Трафорд” от Уест Хям през 1989 година и спечели две титли с тима, преди да премине в Интер. В момента той е мениджър на Нотс Каунти, който играе утре със Съндърланд на Стив Брус на „Стейдиъм ъф Лайт”.

Брус допълни: „Той си беше леко луд! Пол смяташе, че всичко се върти около него. Аз все си мислех - 'Кое е това наперено хлапе от Уест Хям?'. Когато обаче си толкова наперен, трябва да имаш покритие, а той си беше много, много добър играч. Да имам Пол и Рой Кийн пред себе си беше нещо уникално. Имаше моменти, когато можехме да поставим под въпрос неговото отношение, но никога не сме се съмнявали в неговите качества".