Мениджърът на Хъл Сити Стив Брус предприе яростна словесна атака срещу критерия, по който Футболната асоциация налага дисциплинарни наказания. Английският специалист оприличи независимата комисия като „съд за кенгура“, след като неговият футболист Джордж Бойд бе обвинен в наплюване на Джо Харт.

28-годишният полузащитник се замеси в горещ спор с вратаря на „гражданите“ при победата им като гост с 2:0 миналия уикенд. Харт обвини халфа в симулация, с която цели да си спечели дузпа.

Стражът получи жълт картон от рефера Лий Мейсън за гневната си реакция и избегна допълнителна санкция, ала Бойд ще отнесе такава, защото се изплю върху национала. Бойд отрече обвиненията, но така и не обжалва, затова бе наказан за 3 мача.

„Направихме каквото можехме, когато те го ваказаха но не мисля, че решението ще се промени. Не знам защо този така наречен комитет изобщо заседава“, каза Стив Брус. „Според мен ние не получихме справедлива възможност да се изкажем. Системата трябва да бъде преразгледана. Сега е по-скоро съд за кенгура. Не знаем кой е в състава му, кой взима решенията, кой отговаря за всичко. Самият Джордж, ако можеше да предприеме правни действия, вече да го е сторил. Обвиняват го в нещо, което не е направил. Аз съм 100 процента зад него“, обясни Брус.