Селекционерът на младежкия национален отбор на Англия Стюърт Пиърс гледа на предстоящите младежки европейски квалификации като възможност да извади още някой футболист за първия тим на страната. Англичаните са съперник на България в трета група на пресявките за Евро 2009. Нашите приемат поданиците на Кралицата на 11-и септември от 19 часа на стадион „Българска армия” в София.

„Ние трябва да се класираме за финалите, за да могат футболистите ми да съберат достатъчно опит. Играчите, които бяха сред 22-та това лято в Холандия, спокойно можеха да кажат: „Поставихме кариерата си на по-високо ниво и сме вече на витрината за представителния тим на Англия”, каза Пиърс.

Младоците Ашли Йънг, Дейвид Бентли и Скот Карсън вече са извън сметките на Психо и гледат към мъжкия тим.

Пиърс смята, че футболистите му ще успеят да се справят с конкуренцията на Португалия, България, Ейре и Черна гора и да достигнат финалната фаза на състезанието в Швеция.

„Повечето от играчите в състава ми са в Манчестър Сити, Мидълзбро, Астън Вила и Нюкясъл. Тези четири клуба допринасят страшно много за нивото, което може да изградим”, каза Пиърс.

Кампанията на английските младежи стартира този петък в Подгорица срещу Черна гора, а идния вторник балканското турне на „трите лъва” продължава в София.