Наставникът на Манчестър Сити Стюърт Пиърс увери феновете, че той няма да остави отбора в момент, когато се бори да не изпадне.

Бившият защитник на Англия е под огромно напрежение след четирите последователни загуби на „небесно сините”. След тях тимът се смъкна на 17-то място в класирането. В момента Сити са с на 6 точки пред намиращия се в зоната на изпадащите Чарлтън. Манчестърци имат и два мача по-малко, но те са срещу грандовете Челси и Арсенал. Феновете са уплашени, че изпадане в Чемпиъншип ще предизвика финансова катастрофа в клуба.

„Защо да се махна?” – запита мениджърът известен с прякора Психо – „Това е един от големите клубове в страната. Ако бях похарчил 70 милиона паунда за нови попълнения и след това не се получи бих си казал „Задръж за минута синко, ти не се справи.”, но не ми се налага да го правя.”

Той добави: „В този отбор през последните две години се случиха много неща и само няколко от тях бяха грешки. Ние знаехме слабостите ни, през този сезон те са видни за всички, но аз не се страхувам, защото играчите ми вярват.”