Стилиян Петров няма да играе за Астън Вила в реванша срещу Литекс утре вечер в турнира за Купата на УЕФА. Мениджърът на бирмингамския тим Мартин О`Нийл е решил да даде почивка на Стенли, както и на друг основен футболист от състава си – Гарет Бари.

„Ще направя промени, но ние трябва да се класираме напред. Това е фундаментално за нас. Груповата фаза е мястото, където искаме да бъдем,” заяви О`Нийл. „Това ще ни даде възможност да играем в Европа до Коледа, и ще е чудесно, ако го постигнем. Намираме се в изгодна позиция след успеха с 3:1 в първия мач, но се мисля, че този резултат отразява ясно случилото се на терена. Имахме доста проблеми срещу тях.”

Наставникът е пускал един и същи състав в шест поредни мача от Висшата лига на Англия, което помогна на отбора да се изкачи до третото място в елита. Комфортното 3:1 от първия мач в Ловеч обаче дава основания на О`Нийл да съхрани лидерите на тима, с оглед и на предстоящото дерби с Челси през уикенда.

Срещу Литекс като титуляри почти сигурно ще започнат отново Джеймс Милнър и Карлос Куеяр, които бяха в стартовите единайсет и на Градския стадион в Ловеч, а към тях вероятно ще се присъедини и Мустафа Салифу, влязъл като резерва в първия двубой.

Мартин О`Нийл сериозно обмисля да остави на пейката още Брад Фридъл, Мартин Лаурсен, Къртис Дейвис, Ашли Йънг и Габриел Агбонлахор.

„Мачът с Челси разбира се ще има значение за състава, който избирам за утре. Мразя да гледам толкова напред, но трябва да го сторя, защото ни се струпаха доста срещи,” обясни Мартин О`Нийл. „Някои мои футболисти, като Гарет Бари, са играли огромен брои мачове, включително и за Англия. Стилиян Петров имаше подобен график, ката че, въпреки важността на двубоя утре, трябва да мисля и за неделната среща.”