"Астън Вила има нужното качество и характер, за да оцелее във Висшата лига", обяви бившият капитан на тима Стилиян Петров.

Любимецът на феновете на бирмингамци коментира уволнението на мениджъра Пол Ламбърт и очакванията си за остатъка от сезона. "Един мениджър е съден по резултатите на тима, а Ламбърт имаше повече загуби, отколкото победи. Според мен Вила има нужда от мениджър, който познава клуба отвътре, който знае какви са амбициите на тима. Убеден съм, че Вила може да остане във Висшата лига, те имат нужния характер и нужните качества. Не мисля, че ще имат проблеми. От тук до края на сезона обаче, всеки мач е задължителен за спечелване", коментира Петров.

Рекордьорът по мачове за националния отбор на България сподели и последните новини около здравословното си състояние. "Вече всичко е зад гърба ми, остават ми няколко протоколни прегледа. Последните 2-3 години бяха много тежки за мен и сега искам отново да си възвърна формата, да обръщам повече внимание на семейството си и да мисля за следващия етап от живота ми", каза Стилиян пред радио talkSPORT. /БГНЕС