Легендата на българския футбол и Астън Вила Стилиян Петров ще се завърне на работа в закъсалия клуб в опит да му помогне да избегне изпадането. В момента бирмингамският тим е на дъното на таблицата и има нужда от спешни мерки, за да се измъкне от немислимото. 

Според вестник "Сън", шефовете на Вила ще се опитат да се възползват от авторитета на Стенли и ще го назначат на работа в треньорския щаб, за да помага на първия отбор. Той се ползва със статут на истинска легенда на "Вила Парк" и влиянието му би трябвало да събуди самочувствието на угнетените играчи. 

Откакто спечели битката с левкемията, Петров се занимаваше с младежките формации на отбора. Сега обаче ръководството смята, че има нужда от непримиримия му дух и в мъжкия състав, който се е устремил с бясна скорост към Чемпиъншип. 

Изданието твърди, че с този ход се цели и умилостивяване на феновете, които изключително много ценят и уважават българина. В момента те са бесни на босовете за проваления сезон и "Вила Парк" доста често е полупразен, а в знак на протест запалянковците доста често си тръгват и преди края на двубоите.